Partytält, stolar, bord, dukning och dekorationer

Planera din sommarfest i trädgården

En lyckad sommarfest kräver förberedelse och omsorg om detaljer. Att hyra möbler, porslin och ett partytält kan vara en game-changer för din tillställning. Läs vidare för att upptäcka fördelarna med dessa val och vad mer du bör tänka på när du anordnar en fest utomhus.

Sommar betyder soliga dagar, ljumma kvällar och möjligheten att umgås utomhus. En fest i trädgården är det perfekta sättet att samla vänner och familj för god mat, dryck och trevligt sällskap. Men hur säkerställer man att evenemanget blir minnesvärt utan onödig stress? Här kommer några tips som gör planeringen både enklare och resultatet mer imponerande.

Fördelarna med att hyra möbler och porslin

Att Kikiriki erbjuder uthyrning av möbler och porslin är en fantastisk service som löser flera problem åt dig. För det första slipper du oroa dig för om du har tillräckligt med stolar eller tallrikar hemma. Alla gäster får plats, och ingen behöver äta från plasttallrikar eller sitta på improviserade sittplatser.

Dessutom innebär hyrda artiklar ofta högre kvalitet än vad man vanligtvis har hemma eller skulle köpa in för engångsbruk. Det ger ett elegantare intryck och höjer stämningen på din fest. Ett annat plus är att du inte behöver tvätta upp efter festen – de flesta uthyrningsfirmor tar hand om rengöringen. Du sparar tid och energi som istället kan läggas på att njuta av efterklangen av en lyckad kväll.

Vikten av ett partytält

Oavsett hur mycket solkalendern lovar är vädret alltid en oförutsägbar faktor under svenska somrar. Ett partytält skyddar dina gäster mot såväl regn som stark solstrålning, vilket gör det till ett måste för alla utomhusevenemang. Ett tält skapar dessutom en definierad yta för festen vilket bidrar till både atmosfären och organisationen av eventet. Du kan dekorera interiören i önskat tema utan oro för väderförändringar, samtidigt som mat- och serveringsstationer hålls skyddade under hela evenemanget.

Vad mer bör man tänka på?

När du planerar din fest är det också viktigt att beakta belysning, ljudnivåer samt mat-och dryckesalternativ som passar alla dina gäster inklusive eventuella allergiker eller vegetarianer/veganer. Belysningen bidrar stort till atmosfären när solen börjar gå ner. Tänk på varma lampor eller ljusslingor som sprider ett mysigt sken över ditt partyområde.

Vidare är det bra att informera grannarna om din fest i god tid innan den äger rum, speciellt om musiken kanske spelas lite högre än vanligt under kvällens gång. För inspiration kring menyn kan SVT:s receptsamling erbjuda spännande idéer både vad gäller grillrätter, buffémat samt läskande drycker perfekta för varma dagar.

Till sist men inte minst: kom ihåg säkerheten! Se till så alla ljuskällor är brandsäkra samt ha brandsläckare lättillgänglig ifall olyckan skulle vara framme. Att ha beredskap ökar tryggheten bland dina gäster så ni alla kan fokusera fullt ut på att njuta av festligheterna! Med dessa råd i åtanke finns alla möjligheter till en fantastisk trädgårdsfest där glada minnen skapas tillsammans med nära och kära – utan stress över praktiska detaljer!