Så lyckas du med strössel på bakverk

Det är få saker som är festligare än strössel. Du kan med olika typer av strössel åstadkomma underverk med ett bakverk eller en tårta. Det finns mängder med olika sorters strössel och det är bara fantasin som begränsar vad du kan göra.

Att baka är roligt men att dekorera bakverk på olika sätt är fantastiskt kul. När du ska dekorera tårtor och bakverk på olika sätt är strössel väldigt användbart. Det finns enormt många olika typer av strössel att använda, allt från dinosaurieströssel till konfettiströssel. Det är endast fantasin som sätter gränser för vad du kan åstadkomma med strössel.

Strössel på klassiska bakverk

Strössel går som sagt att använda på tårtor och olika bakverk. Det finns egentligen inga rätt eller fel. Det finns dock några klassiska bakverk, kakor och tårtor, som ofta ska ha strössel på sig. Det är exempelvis chokladbollar, olika sorters kaksnittar, klassiska chokladkakor med topping och tårtor till barn. Ett tips är att du beställer flera olika sorters strössel och gör en strössellåda. Samla flera olika strössel som du tycker smakar gott och som är fina. En bra sak med strössel är att det blir nästan aldrig dåligt. Detta är något som barn uppskattar eftersom de allra flesta barn älskar strössel.

Fäst strösslet ordentligt

När du ska använda strössel att garnera ett bakverk med ska du tänka på att strösslet behöver något som det kan fastna i. Hårda ytor är något som strössel inte fastnar på. Frosting på cup cakes är exempelvis perfekt för strössel. I frostingen kan i princip vilket strössel som helst fångas upp. Om du ska använda strössel som är lite större kan du använda bland annat äggvita. Det ger ingen smak men gör att strösslet stannar på plats. Lite vatten, kristyr eller smält choklad är också sådant som går att använda för att fästa strössel. Om du vill bli bättre på att baka och dekorera finns det olika serier som kan ge dig bra tips och råd. Tänk på att övning ger färdighet och genom att baka och dekorera mycket kommer du att i sinom tid bli ett riktigt proffs.