Gastronomisk mathelg i Göteborg

Är du matpassionerad får du inte missa att uppleva gastronomi i Sverigs näststörsta stad. Göteborg bjuder nämligen på ett utsökt utbud av restauranger, caféer och trevliga barer. Här kan du äta de bästa skaldjursrätterna eller avnjuta fantastiska rätter från alla världens kök.

Inför din mat-weekend i Göteborg gäller det att välja rätt hotell och boende. Med tanke på det stora utbudet kan det dock vara lite klurigt. Därför får du några bra tips inför din gastronomiska helg i storstan!

Prisvärda boenden

Om tanken är att maten ska stå i fokus under din vistelse är tipset att leta efter tämligen centralt belägna hotell. Du kan enkelt boka hotell i Göteborg på nätet och där är det dessutom lätt att jämföra olika alternativ. Många hotellkedjor erbjuder prisvärda hotellpaket till dig som ska besöka Göteborg över en helg. Vet du på förhand vilka restauranger du ska besöka kan du dessutom boka hotell i närheten av dessa.

Det brukar vara en fördel att vara ute i tid när du ska boka hotellvistelse i Göteborg. Framför allt om du ska resa till staden under högsäsong, det vill säga under sommarmånaderna. Värt att ha i åtanke är att söndagar ofta är lite billigare än övriga dagar. Därför kan det ibland vara värt att stanna en dag extra och åka hem måndagmorgon istället!

Tips på restauranger

I Göteborg hittar du några av landets främsta skaldjursrestauranger och du får inte missa att avnjuta en klassisk räkmacka när du är i staden. För dig som älskar skaldjur finns det några restauranger som sticker ut såsom Sjöbaren i Haga eller välkända Sjömagasinet.

Några andra mattips du kan kika närmare på är Restaurang och Vinbaren 28+ samt den lyxiga restaurangen Somm. Det här är just nu två av Göteborgs mest omtalade restauranger. Letar du alternativa restauranger som exempelvis ekologiskt nischade restauranger är Natur ett innovativt ställe du bör besöka. Det är en restaurang som bland annat har en riktigt prisvärd avsmakningsmeny med naturviner.